Saját domain név ingyen

ingyen domain név és tárhely

Linkek

ingyen domain név regisztráció

ingyenes domain regisztráció

ingyenes domain és tárhely

Sok oldal foglalkozik ingyen domain név és vagy tárhely szolgáltatással, de érdemes elolvasni az apróbetűs részt nehogy meglepetés érjen minket. Vannak olyan cégek, akik ingyen kínálják a domaint, mert a költségét beleépítik pl. a tárhely árába, vagy reklámoznak valamit vagy nem is domian adnak csak egy aldomaint...

Ezért vannak lehetőségek, az ingyenes domain és tárhelyek közül itt van pár:

Magyar és külföldiek is szerepelnek a listán

www.dot.tk/ www.freenom.com
https://www.1and1.com/ https://www.zoho.com/
https://www.name.com/ https://www.awardspace.com/
https://www.biz.nf/ https://www.mydomain.com/
http://newhosting.hu/ http://www.ingyenweb.hu/

 

Az ingyenesség hátrányi ezek lehetnek:

Nem független az oldalad. Az ingyenes tárhely szolgáltatók nem adnak lehetőséget saját domain név (más néven webcím pl. www.sajatcegedneve.hu) használatára, hanem a saját domain nevük egy aldomainje lesz a webcímed. Pl. cegnev.ingyenweboldalakarmi.hu Neked mit sugall egy ilyen webcím? Azt, hogy ez egy professzionális cég, aki ad magára, vagy azt, hogy ez a cég még pár ezrest sem tud kifizetni a weboldaláért.

Nem vagy biztonságban. Az ingyenes szolgáltatók nem ígérnek semmit. A szerződésükben nem garantálják oldalad, tartalmaid elérhetőségét, sőt az is előfordulhat, hogy csődöt jelentenek, és elárverezik az oldalakat.

Zavaró hirdetések. Az ingyenes tárhely szolgáltatások általában reklámmal próbálják meg fenntartani magukat, így az oldal egy részét számodra nem kívánatos reklám veszi el. Ez akár odáig is fajulhat, hogy a saját konkurenciád reklámja jelenik meg az oldalad fölött, amivel biztos vagyok benne, hogy nem szívesen találkoznál. De az is megeshet, hogy felnőtteknek szóló reklámok jelennek meg, ami szintén sokat rombolhat weboldalad megítélésén.

Ügyfélszolgálat hiánya. Az ingyenes szolgáltatók nem tudnak fenntartani ügyfélszolgálatot, vagy annak színvonala igen silány. Az ügyfélszolgálat pedig nagyon fontos lehet. Ha valamit nem tudsz, vagy valami baj történik, pl. vírus támadás, akkor kihez fordulhatsz?

Lassú szolgáltatás, sok korlátozás. A rengeteg ingyenes tárhely miatt az ingyenes szolgáltatók kénytelenek minél nagyobb megszorításokat tenni a szolgáltatásokba, így lehet, hogy egyes programok egyáltalán nem, vagy minimális funkcionalitással fognak csak működni.

Biztonsági mentést egyáltalán nem biztosítanak. Ha elvesznek az adataid, véletlenül rossz gombot nyomsz, és letörlődik valami fontos, vagy vírustámadás során megfertőződik az összes oldalad, nem tudsz kihez fordulni. Akár évek munkája veszhet kárba, rengeteg idő és pénz válhat semmivé a biztonsági mentés hiánya miatt.

E-mail szolgáltatások? Az ingyenes tárhely szolgáltatás nem biztosít e-mail szolgáltatást, vagy nem a te domain neved ) alatt lesz elérhető, hanem a tárhelyszolgáltató címe alatt. pl. sajatcegem@akarmiingyenesszolgaltato.hu

 ingyen_domain.jpg